LAG-SM, 2013 - resultat

Dressyrmomentet; Lätt klass 2010, kort bana gräs: 51 straff aka 65,9%
På framridningen kändes allt okej, varken bra eller dåligt, utan okej. Var väldigt nervös, inte åt det bra hållet och de satt i från att visselipan tjöt tills applåderna efteråt. Vad hände här? Det var liksom som om jag var frånvarande hela ritten, thats so not okay. Men en väldigt bra straff/procent, trots detta och är självklart nöjd i efterhand med det, men inte med hur jag red.
 
Hoppmomentet; 95 cm: 4 fel på gräs
Taggad ponny, alltid kul! Men kändes inte som vanligt i de sprången vi tog, fanns inte mycket att göra än att ut på banan och ge det vi hade. Jag höll han, red inte som jag brukade och fick med ett pet som jag tar på mig helt och hållet. Efter petet gjorde vi endå ett bra avslut, trots att petet skruvade sig in i mitt huve.
 
Terrängmomentet; ca 2050 m, idealtid 4,18 min, 20 språng: Ute
Stod emot 1:an och 2:an, men efter galoppsträckan till 3:an så fick vi upp farten. Kände aldrig efter hur känslan var på banan och kom inte ihåg hur jag tänkte, utan denna gång var jag frånvarande.. Det känns hemskt, men så var det. Jag skulle ha ridit, skulle ha skärpt till mig de minuterna. Men att sitta och trycka ner mig såhär, hjälper inte mycket till de resultat vi fick. De är inte bara jag som drabbats av motgången, utan även min kämpe. Så nya tag, med peppning från mina närmsta så blir det så mycke lättare! Vi kan ju det här, de är ju de här vi lever för!
 
"Efter en helg med både motgångar och framgångar, skratt och gråt, så är vi nu hemma från Skåne. Har haft otroligt roliga dagar tillsammans med världens bästa team, ni får allt det svåra kännas så mycke lättare. Ni är bäst, en bättre peppning eller laganda finns inte! Och den här gången hamnade vi på medaljplats efter den avgörande terrängen! Helt sjukt, SM-BRONS 2013"
 
 
 

Baståsen, P90

Dressyrmomentet; Lätt klass samt MSV B ponny 1997, kort bana paddock: 42,9 straff aka 71,4 %
Jag förstår inte hur jag kände mig så missnöjd efter resultatet vi fick, men det var nog mestadels känslan att inte ha honom fram för skänkeln, utan det var det tempot han nöjde sig med och så fick det bli. Får skylla mig själv som satte dressyrträningen dagen innan, som både jag och många andra trodde var felet. Men fin och mjuk var han endå, är supernöjd nu i efterhand som vanligt! 
 
Hoppmomentet; 95 cm: 0 fel på gräs
Superrolig bana, inte bara snett igenom här inte utan väldigt tekniskt enligt mig. Kul med lite nytt och speciellt när de är på hemmaplan! Även här väldigt seg, men hoppade som en gud och räddade mig ungefär hela banan.. Sen hade pållen slagit av sig en sko när vi hoppade, så verkligen stadig ponny jag har! Fick ut min hovslagare som tur var, sen var det klart och kunde inte vara tacksammare för det på så kort varsel!
 
Terrängmomentet; ca 1800 m, idealtid 3,45 min, 20 språng: 0 hinderfel, 2,4 tidsstraff
Samma här, inget vidare tempo men med mycket tips från Björn så var det bara ut och köra, låta han rulla på i det tempot han ville. Och det funkade ju! Hoppade allt väldigt fint, trots ett mindre bra tempo. Kom in på tiden 3,52 så blev bara + 2,4 straff, så det räckte sjukt långt till en vinst i både klassen samt DM. Bästa ponny! Distriktsmästare, 2:a året på raken och ja, jag är så jävla glad för att det gick hela vägen!
 
 

Dressyrträningen

Sofia och Tove kom någon timma innan träningen, mycke och prata om trots att vi sågs senast.. igår? Haha, jaja.

Otroligt bra och lärorik träning, Göran är från och med nu den jag kommer att träna för. Trivdes otroligt bra och blev själv otroligt motiverad samt positiv till alla de lösgörande arbetena vi gjorde, trots en mindre sammarbetsvillig, förvirrad Inter. Men till slut, när jag förstod hur jag skulle rida så blev det en helt annan känsla. I slutet av träningen så var det svårt att hålla tillbaka, satt och prata med min fina pojke och kunde verkligen inte sluta le! DEN KÄNSLAN, bästa ponny.

Otroligt bra övningar och som Göran sa, som man ska göra varje gång man rider. Mycket lösgörande som sagt, sidvärtes, gjorde öppna i alla gångarter på långsidorna, bak- och framdelsvändningar och övergångar. Det mina vänner, gör hästen något sjukt fin och nöjd!

 
1