Första veckan hos Anna Hassö

Jag kan summera veckan med egentligen ett ord - U N D E R B A R! Men det är nog väldigt intressant att få reda på hur allt går och vad jag gör här?för det är inte bara 1 vecka jag är här, utan stannar tills 1-2 maj. Är här nere i härliga skåneland på praktik hos Hassö och bor varierat i en bodel med två tjejer som jobbar här - Sabrina och Clara, världens go'aste tjejer. Annars bor jag hos Anna, som är en person som verkligen sprider glädje, inspiration & motivation till alla runt om sig. Ni som träffat henne & känner henne, förstår vad jag menar! Självklart är alla hästar, djur och andra människor omkring som jag träffat, helt fantastiska. Anna har sina egna hästar hemma hos sig & på Blödde gård, några 100m från där vi tjejer bor, finns ett stall med fina försäljningshästar och ponnyer som även jag får chansen att rida och sköta om dagligen + så mycket mer!

När jag och pappa kom ner sent på fredagskvällen välkomnades vi och installerade oss snabbt, sen var det bara att sova. Tävlingar under helgen och fick redan under lördagen skritta ut och därefter åkte vi iväg för att kika tvåstjärnig fälttävlan i Tågarp. Satt och var hinderdomare med teamet och kollade in duktiga ekipage. Senare under kvällen åt vi finmiddag hos Anna med gänget som var otroligt mysigt, för att sen tidigt under söndagen gå upp och åka till Tågarp med några hästar som skulle tävlas. Härligt med en sån kickstart!


Veckan har flutit på, vädret har varierat och jag har gjort mycket nya & lärorika saker. Saker jag faktiskt inte tänkt på förut eller som jag aldrig vetat.Varit hos Hannes Melin och kollat p&j, Anna red då sin fina "Isse" och ett sto på 4 år vid smeknamnet "Klöver", hästarna var så fina så. Sov under natten hos Anna och vi red under eftermiddagen igår en mysrunda med hästarna Grey & Bluppan, så fick självklart boxern Alice hänga med! Idag har vi varit på Staffan Lidbecks hästklinik i Löberöd, för att undersöka lite hästar som för övrigt var väldigt intressant, som i princip allt annat.Ja, jag skulle egentligen kunna skriva i små detaljer hur allting är här nere och hur mycket som görs om dagarna. Kanske en annan gång, om tiden och lusten finns. Det jag kan göra hädanefter, är att försöka och skriva något inlägg om dagen för att hålla er uppdaterade (och alltid kul att kika tillbaka)!
Imorgon åker Sabrina och tävlar två ponnyer i fälttävlan och på söndagen tävlar både Anna och Clara. Är så svartis när jag får se alla tävlande & speciellt när det är fälttävlan, men har så mycket motivation & inspiration så när jag väl kommer hem, ska jag ta itu med allt och låta tiden och nya erfarenheter hjälpa mig och mina hästar. Ha'de tills jag skriver igen!